Els Dijkerman

Els Dijkerman is organist van de Grote of St. Gudulakerk in Lochem. Hier bespeelt ze het Gilman-orgel uit 1752 en een Quellhorstorgel uit 1806. Daarnaast dirigeert zij hier diverse koren en ensembles, waaronder Capella Gudula en Ars Choralis. In 2005 heeft zij de muziekvespers opgezet waarin deze koren historisch geïnformeerde uitvoeringen hebben van o.a. Evensongs, Gregoriaans, het Middeleeuwse Gudula-officie, Hildegard en Bachcantates. Ook startte zij zomeravondconcerten en het houden van exposities in de St. Gudulakerk.

Daarnaast heeft zij als organist en dirigent een concertpraktijk in Nederland en Europa. Als docent koordirectie werkt zij voor het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie in Utrecht en coacht zij dirigenten en koren die verder willen komen in professionaliteit.

Els Dijkerman studeerde af in de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle en in de Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij zich specialiseerde in het gregoriaans